Invisalign

invisalign3.jpg
 

Locka fram ditt vackraste leende med världens mest avancerade system för genomskinlig tandställning.

Invisalign är en nästan osynlig tandställning. Den rätar upp tänderna successivt med hjälp av en serie avtagbara transparenta skenor som du byter själv en gång i veckan, tills du har nått ditt i förhand planerade resultat.

 
Invisalignskena

Invisalignskena

Invisalignmaterialet

Invisalignmaterialet

 

 
 

vad är Invisalign?

Invisalign är en typ av tandställning som korrigerar tänderna gradvis med en serie av avtagbara transparenta plastskenor som kontinuerligt byts ut under behandlingens gång. Skenorna bärs dygnet runt och tas ut endast för måltider och munhygien. Behandlingen kan göras både för kosmetiska och funktionella ändamål, och kan användas för att rätta till de flesta typer av bettfel. Bäst av allt är att Invisalign planeras i förväg i digital 3D, så du kan se det slutliga resultatet innan du börjar!

 
 

Fördelar med Invisalign

• Estetiskt alternativ till konventionell tandställning (räls)

• Nästan osynliga transparenta skenor

• Ofta bekvämare än vanliga tandställning

• Avtagbar för rengöring och vid måltider

• Gör det möjligt att borsta och flossa normalt

• Förutsägbart behandlingsresultat med ClinCheck®-programvaran

• Förbättrade munhygienvanor för många patienter

• Förbättrad tandköttshälsa för många patienter

Invisalign kan rätta till

• trångställda tänder
• överbett
• underbett
• glesställda tänder (gluggar)
• korsbett
• öppet bett
• djupbett

 
 Se behandlingens gång innan den börjar med ClinCheck®

När det gäller ditt leende är precision och förutsägbarhet avgörande för en bekväm och effektiv upplevelse. Med Invisalign kan du se ditt nya leende i detaljerad 3D-rendering innan behandlingen ens börjar. Med hjälp av skanningar och avtryck av dina tänder utvecklar vi en noggrann och personlig behandlingsplan som presenteras med ClinCheck® bildteknik. Det här virtuella verktyget förutsäger behandlingens varaktighet och låter oss se hur dina tänder kommer att röra sig genom varje steg i processen—från början till slut.

Invisalign ClinCheck bildteknik

 

under behandlingens gång 

Invisaligns transparenta skenor är ett bra val för dem som vill ha en diskret ortodontisk behandling. De är formade så att tänderna kommer att flytta lite åt gången, långsamt, bekvämt och säkert.

Varje skena används i ungefär en vecka innan den ersätts med nästa skena i serien, och flyttar gradvis tänderna till det planerade slutliga läget. Längden på din individuella behandlingstid baseras på dina specifika behov och kan vara allt från två till arton månader, men de flesta behandlingar tar i genomsnitt 6-8 månader.

Skenorna är avtagbara, men bärs minst 22 timmar om dagen, och tas ut vid måltider och tandborstning. Under hela behandlingen är det viktigt att hålla en mycket noggrann munhygienrutin för att minimera risken för karies och inflammation i tandköttet.

Läs mer om InvisalignStarta resan till ditt nya leende med oss

På Stångå Tandklinik börjar vi med en gratis konsultation för att avgöra om ditt bettfel är lämpligt för behandling med Invisalign och diskutera ungefärlig behandlingstid. När detta är bekräftat och om du väljer att fortsätta, bokar vi ditt första besök där vi kommer att tar avtryck, panorama röntgen och fotografier av dina tänder. Dessa används sedan för att utveckla din personliga ClinCheck® behandlingsplan, som vi granskar tillsammans vid nästa besök 2-3 veckor senare. När du väl godkänt planen tilverkas en serie skräddarsydda Invisalign-skenor speciellt för dig. Under din behandling byter du själv skenorna varje vecka och kommer på kontroll hos oss var 4:e till 6:e vecka, så vi kan följa din utveckling och se till att behandlingen går som planerat.

Boka en gratis konsultation för att se om Invisalign rätt behandling för dig!PRISER

Priset varierar från fall till fall beroende på och komplicerat felställningen är och hur lång tid behandlingen kommer att ta. 

Alla priser inkluderar nödvändig retentionsapparatur som krävs för att hålla kvar tänderna i sina nya positioner, tex retainer-tråd, essix-skenor och hård bettskena.

Comprehensive package
Fullbehandling - obegränsat antal skenor upp till 5 år — 39 000 kr

Lite package
För behandling av lite mindre bettfel, upp till 14 skenor, ca 4 månaders behandling — 28 000 kr

Express package
För behandling av väldigt små bettfel, upp till 7 skenor, ca 2 månaders behandling — 20 000 kr

 
 
 
 

Före och efter


25 veckors behandling

Före

Efter


22 veckors behandling

Före

Efter


34 veckors behandling

Före

Efter


25 veckors behandling

Före

Efter


23 veckors behandling