Invisalign

invisalign3.jpg
 

Locka fram ditt vackraste leende med världens mest avancerade system för genomskinlig tandställning.

Invisalign är en nästan osynlig tandställning. Den rätar upp tänderna successivt med hjälp av en serie avtagbara transparenta skenor som du byter själv en gång i veckan, tills du har nått ditt i förhand planerade resultat.

 
Invisalignskena

Invisalignskena

Invisalignmaterialet

Invisalignmaterialet

 

 
 

vad är Invisalign?

Invisalign är en typ av tandställning som korrigerar tänderna gradvis med en serie av avtagbara transparenta plastskenor som kontinuerligt byts ut under behandlingens gång. Skenorna bärs dygnet runt och tas ut endast för måltider och munhygien. Behandlingen kan göras både för kosmetiska och funktionella ändamål, och kan användas för att rätta till de flesta typer av bettfel.

Bäst av allt är att Invisalign planeras i förväg i digital 3D, så du kan se det slutliga resultatet innan du börjar!

 
 

Fördelar med Invisalign

• Estetiskt alternativ till konventionell tandställning (räls)

• Nästan osynliga transparenta skenor

• Ofta bekvämare än vanliga tandställning

• Avtagbar för rengöring och vid måltider

• Gör det möjligt att borsta och flossa normalt

• Förutsägbart behandlingsresultat med ClinCheck®-programvaran

• Förbättrade munhygienvanor för många patienter

• Förbättrad tandköttshälsa för många patienter

Invisalign kan rätta till

• trångställda tänder
• överbett
• underbett
• glesställda tänder (gluggar)
• korsbett
• öppet bett
• djupbett

 
 ClinCheck® - Se behandlingens gång innan den börjar

När det gäller ditt leende är precision och förutsägbarhet avgörande för en bekväm och effektiv upplevelse. Med Invisalign kan du se ditt nya leende i detaljerad 3D-rendering innan behandlingen ens börjar. Med hjälp av skanningar och avtryck av dina tänder utvecklar vi en noggrann och personlig behandlingsplan som presenteras med ClinCheck® bildteknik. Det här virtuella verktyget förutsäger behandlingens varaktighet och låter oss se hur dina tänder kommer att röra sig genom varje steg i processen—från början till slut.

under behandlingens gång 

Invisaligns transparenta skenor är ett bra val för dem som vill ha en diskret ortodontisk behandling. De är formade så att tänderna kommer att flytta lite åt gången, långsamt, bekvämt och säkert.

Varje skena används i ungefär en vecka innan den ersätts med nästa skena i serien, och flyttar gradvis tänderna till det planerade slutliga läget. Längden på din individuella behandlingstid baseras på dina specifika behov och kan vara allt från två till arton månader, men de flesta behandlingar tar i genomsnitt 6-8 månader.

Skenorna är avtagbara, men bärs minst 22 timmar om dagen, och tas ut vid måltider och tandborstning. Under hela behandlingen är det viktigt att hålla en mycket noggrann munhygienrutin för att minimera risken för karies och inflammation i tandköttet.

Invisalign ClinCheck bildteknik

De första två skenorna används i två veckor vardera, därefter byter man skena en gång i veckan. På linjen i grafikens nedre del kan du följa antalet skenor och därmed se antalet veckor behandlingen kommer ta.

Vid trångställda tänder skapas utrymmet ofta dels genom att tandbågen breddas, men även genom små slipningar mellan tänderna. Man slipar 0,2-0,5mm  emellan två tänder, alltså 0,1-0,25mm på vardera tandyta. Detta är så pass lite att man behöver inte vara orolig för att det ska ge några problem.

Har man exempelvis över- eller underbett eller på annat sätt vill förändra relationen mellan överkäkens och underkäkens tänder, behöver man ibland även använda elastiska gummidrag - små gummisnoddar som fästs i skåror i Invisalign-skenorna - se de blå strecken på tänderna i grafiken ovan. Dessa används dock oftast bara på natten.

Retention efter behandlingen 

När den aktiva behandlingen avslutas och tänderna står i sina nya positioner är det mycket viktigt att se till att de stannar kvar där. Tänderna kommer nämligen alltid vilja tillbaka till ursprungsläget om man inte håller dem kvar. Detta gäller efter alla typer av tandreglering och är mycket viktigt att man som patient förstår och själv sköter så länge som det behövs.

Den mest kritiska tiden är ca 1 år efter avslutad behandling. Under den tiden är det vanligast att man använder så kallade Essix-skenor, i princip lika mycket som man använt Invisalign-skenorna. Essix skenan är precis som Invisalign-skenorna gjorda i tunn och genomskinlig plast men fungerar dock utan fästen och syns därför i princip inte alls. Man kan också unna sig att gå utan dessa skenor en lite längre stund då och då, men ju mer man använder Essix-skenorna under första åter efter behandling desto bättre.

Oftast sätter man även fast en tunn metalltråd på insidan i underkäken - en så kallad retainer-tråd.

På Stångå Tandklinik skickar vi även med en vanlig bettskena i hårdplast efter avslutad iInvisalign-behandling. En sådan skena är vanligast att man har när man sover om man tex gnisslar tänder, men i detta fallet används den för att säkra att tänderna inte flyttar tillbaka till sina ursprungliga positioner. Andra året efter tandreglering räcker det ofta med att man bara använder denna skenan, och bara på natten, och efter ytterligare några år kanske bara någon natt då och då..

Läs mer om InvisalignStarta resan till ditt nya leende med oss

På Stångå Tandklinik börjar vi med en gratis konsultation för att avgöra om ditt bettfel är lämpligt för behandling med Invisalign och diskutera ungefärlig behandlingstid. När detta är bekräftat och om du väljer att fortsätta, bokar vi ditt första besök där vi kommer att tar avtryck, panorama röntgen och fotografier av dina tänder. Dessa används sedan för att utveckla din personliga ClinCheck® behandlingsplan, som vi granskar tillsammans vid nästa besök ca 3 veckor senare. När du väl godkänt planen tillverkas en serie skräddarsydda Invisalign-skenor speciellt för dig. Under din behandling byter du själv skenorna varje vecka och kommer på kontroll hos oss ungefär var 4:e till 6:e vecka, så vi kan följa din utveckling och se till att behandlingen går som planerat.

Boka en gratis konsultation för att se om Invisalign är rätt behandling för dig!PRISER

Priset varierar från fall till fall beroende på hur komplicerad felställningen är och hur lång tid behandlingen kommer att ta. 

Alla priser inkluderar nödvändig retentionsapparatur som krävs för att hålla kvar tänderna i sina nya positioner, tex retainer-tråd, essix-skenor och hård bettskena.

Comprehensive package
Fullbehandling - obegränsat antal skenor upp till 5 år — 39 000 kr

Lite package
För behandling av lite mindre bettfel, upp till 14 skenor, ca 4 månaders behandling — 28 000 kr

Express package
För behandling av väldigt små bettfel, upp till 7 skenor, ca 2 månaders behandling — 20 000 kr

 
 
 
 

Före och efter


25 veckors behandling

Före

Efter


22 veckors behandling

Före

Efter


34 veckors behandling

Före

Efter


25 veckors behandling

Före

Efter


23 veckors behandling

Före

Efter